DMATCH FIRAR FEM ÅR!

Dmatch firar femårsjubileum samt en framgångsrik resa inom Executive Search och Interim gentemot Tech-branschen

Dmatch, en del av Michaël Berglund Group, firar nu fem år av framgångsrik verksamhet inom Executive Search och Rekrytering samt Interimskonsulter. Företaget grundades av Robin Berglund och Stefan Johansson som har utvecklat Dmatch genom åren till en agil och kompetent aktör inom Tech-, Digital- och IT-branschen.

Stefan berättar om hur idén till Dmatch väcktes till liv:

Under min långa karriär som Executive inom den internationella Techbranschen har jag behövt rekrytera ett stort antal chefer och specialister till min organisation och i många fall använde jag då också s.k. Executive Search firmor. Jag insåg tidigt vikten av en lyckad rekrytering för att nå uppsatta mål och att lyfta verksamheten framåt. När jag och Robin började planera vår verksamhet såg vi snabbt att det fanns en lucka på marknaden för Executive Search tjänster hos tech-bolag inom Norden. Vi ville bli specialister där och dra nytta av våra kunskaper och erfarenheter för att uppnå kundens rekryteringsbehov: antingen i form av permanenta positioner eller temporära resurser (interim).  

Under de senaste fem åren har Dmatch byggt upp ett starkt och pålitligt rykte inom framför allt den svenska Tech-branschen, alltid i nära partnerskap med kunder. Genom att fokusera på det som betyder mest – människorna och dess kompetens, ledarskap och personlighet – har Dmatch bidragit till framgång för organisationer och företag inom Tech-sektorn. Med en snabbrörlig, entreprenöriell och tidseffektiv approach har Dmatch etablerat sig som en betrodd specialist och partner för Executive Search och Interim inom Tech, Digitalt och IT.

Robin fortsätter med att berätta om Dmatch resa mot framgång:

Det har varit en intressant period att bygga företag i och vi har behövt tackla tider av pandemi, krig och lågkonjunktur. Samtidigt har vi alltid haft våra kärnvärderingar med oss (kundfokus, professionalism, respekt och kvalité), vilket har visat oss vägen framåt och lett oss mot de framgångar vi har uppnått. Vi har under dessa fem år också bibehållit ett nära samarbete med vårt systerbolag Michaël Berglund AB, där vi har kunnat kombinera vår kompetens från Tech-branschen samt erfarenheter av Executive Search sedan 1985. Vi har haft fokus på att vara entreprenöriella, snabbrörliga och kundfokuserade. Det tycker jag att vi har haft med oss från början och speglar hela vår verksamhet och vårt team även idag. 

Felix Sjöborg, Head of Search på Dmatch berättar att en av förmånerna att jobba på Dmatch är att få vara på ett entreprenöriellt och kundfokuserat företag. Att samtidigt få jobba tillsammans med ett engagerat team med kunder som kan vara både stora eller små bolag i alla möjliga stadier från start-up, scale-up till att vara etablerade globalt.

Stefan berättar vidare om expansionsplanerna framåt:

Vi har ambitioner att växa och starta upp fler kontor de kommande åren! På grund av pandemi och lågkonjunktur har dessa planer legat på is en period, och precis som när vi hjälper våra kunder så gäller det att hitta rätt personer även där. Men vi ser fram emot att fortsätta expandera vår verksamhet inom Norden samt på längre sikt globala Tech-hubbar.

Dmatch ser fram emot fortsatta hjälpa kunder och utveckla ledarskapet inom Tech-branschen. Genom att fortsätta investera i kompetens och skapa långsiktiga partnerskap kommer Dmatch sträva efter att alltid vara en ledande aktör inom Executive Search och interimsverksamhet samt bidra till att forma ett gott ledarskap i framtidens Tech-industrier.