Nyheter & Insikter

Här kan du läsa de senaste nyheterna och trenderna inom tech, rekrytering och interim.

Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Firandets värde: Engagera och inspirera inför det nya året

Ett tufft år med många osäkerheter börjar närma sig sitt slut. Med det kan frågan ställas om det är lämpligt att skära ner på firanden och julaktiviteter. Något som kan få annat än önskad effekt. Oavsett budget finns det alternativ för att engagera och skapa gemenskap.

 

Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Generationsskifte i företagsledning: balansera erfarenhet och innovation

Hur kommer det sig att 40 procent av företagsledare är 55 år eller äldre? Dmatch väcker frågor kring ledarskapsdynamiken och utmaningarna i företag som strävar efter tillväxt, särskilt i en tid av scale-up och teknologisk utveckling. Vad innebär ett generationsskifte för företagen och hur kan man navigera genom dessa utmaningar? Läs vidare för att dyka djupare in i dessa frågor och utforska strategier för att balansera erfarenhet och innovation i näringslivet.

Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Skalbar framgång: Ledarskapskompetenser för Tech Entreprenörer

För att nå framgång i den ständigt föränderliga teknikvärlden krävs mer än en lysande idé. Resan från idé till en blomstrande organisation är en utmaning som många misslyckas med. Luigj Aliqkaj och Sofie Ekström, masterstudenter från Linköpings universitet, har samarbetat med Dmatch och genomfört intervjuer med åtta framgångsrika företagsledare för att identifiera viktiga ledarskapskompetenser inom tech start-ups och scale-ups för att nå framgång. Genom omfattande forskning och intervjuer har Aliqkaj och Ekström författat en vitbok som de nu delar med sig av.

Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Att bygga upp ett företag som talar till alla generationer

Det talas om en värld där Generation X’s visdom smälter samman med Generation Y’s dynamik och Generation Z’s innovation. Men hur bör egentligen företag anpassa employer branding-strategier för att omfamna generationsskillnader och skapa en inkluderande arbetsmiljö där alla generationer trivs och utvecklas? Dmatch djupdyker i den komplexa utmaningen och intervjuar HR på MEDS Apotek. Läs mer för att en inblick i hur en positiv arbetskultur kan skapas och upprätthållas.  

Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Datadriven HR: Att Navigera Teknikens Våg

Kraften i datadriven HR: Från att attrahera talanger till att optimera verksamheten. 

Dmatch har gjort en analys av hur molnbaserade HR-teknikplattformar och artificiell intelligens kan utnyttja data för att förbättra personalens engagemang och organisationens resultat. Utforska vikten av att investera i HR-teknik och de nyckelaspekter som ledningsgrupper bör överväga när de navigerar teknikens framtid.

Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

AI som rekryterare - möjlighet eller utmaning för mångfald och inkludering?

Artificiell intelligens (AI) har potentialen att förändra sättet vi rekryterar och skapa mer inkluderande arbetsplatser. Men vad innebär det egentligen för mångfalden?

Läs Dmatch senaste artikel som utforskar hur AI kan eliminera fördomar och attrahera en bredare kandidatpool samtidigt som dess potentiella fallgropar disskuteras. Upptäck hur företag kan dra nytta av AI på ett sätt som främjar både organisationen och kandidaterna.

Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Hur SaaS kan bidra till en mer hållbar värld

Välkommen till framtiden, där teknik och innovation möter hållbarhet och miljövänlighet. Dmatch ser hur företag som erbjuder SaaS-lösningar är på väg att revolutionera hur vi tänker kring hållbarhet genom att erbjuda verktyg som automatiserar och optimerar processer på ett sätt som tidigare var otänkbart.

Läs mer om hur Dmatch kunder som arbetar inom SaaS är med och minskar vår klimatpåverkan och bidrar till en bättre värld

Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Executive Interim med Henrik Patzer

Henrik har arbetat med digitala tjänster och produktutveckling i över 20 år, främst inom FinTech och retail. Han har en entreprenöriell ådra och har bland annat varit med och grundat nätapoteket Apohem tillsammans med Axel Johnson. Sedan tre år tillbaka har han valt att arbeta som Executive Interim. Han har haft roller som CTO och CIO.

Vi har träffat Henrik och fått hans input kring Executive Interim. 

Dmatch möter Helena Samsoie

Hon kallas Drönardrottningen och ger organisationer som FN vingar. Helena Samsioe är grundare och VD för Globhe; världens största plattform för drönare. Bolaget har drygt 5400 drönarpiloter som flyger giguppdrag med sina drönare i 102 länder.

Vi har träffat Helena för att höra mer om hur hon ser på rekrytering.

Intervju rekrytering, Q&A Jennifer Rebel
Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

SustainLab, finalist WTEQ-Priset, accelererar.

Under 2022 införs nya lagkrav och EU-regler som ökar kraven på transparens och jämförbarhet av hållbarhetsdata. I samband med det genomför SustainLab, ett av de hetaste startup-bolagen inom SustainTech, sin första emission och accelererar nu sin tillväxtresa.

 

Dmatch möter Michaël Berglund

Michaël valde han att lämna läkaryrket i frustration över bristfälligt ledarskap. Han hade på nära håll sett hur undermålig ledning fick förödande följder. Men också i näringslivet får ledares agerande i sin yrkesroll många ringar på vattnet. Med den insikten kom han att grunda Michaël Berglund som idag är en ledande aktör inom chefsrekrytering, företagsledning och styrelseutveckling. 

Vi har träffat Michaël för att höra mer om hur han ser på rekrytering.

Intervju rekrytering, Q&A Jennifer Rebel
Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Dmatch möter Jonna Nordén

Jonna har bland annat varit VD på IT-konsultbolaget Bouvet. Hon en bred erfarenhet av rekrytering, främst av IT specialister så som Dataarkitekter, Molntjänstspecialister, Javautvecklare, Fullstackutvecklare, Data Scientists, UX Designers samt roller inom Big Data och Machine Learning.

Vi har träffat Jonna för att höra mer om hur han ser på rekrytering.

 

IT-kompetens bristen

Den digitala omställningen, som påskyndats ytterligare med anledning av coronakrisen, medför en kraftigt ökad efterfrågan på digitala lösningar så som videomöten, molntjänster och e-handel. För att möta denna efterfrågan behövs det innovativa företag och kunniga medarbetare som utvecklar och underhåller digital infrastruktur och digitala tjänster.

Enligt en nyligen släppt rapport från  IT & Telekomföretagen, kommer det framåt vara en ytterligare större brist på kompetens inom områden som systemutveckling, AI, IT säkerhet, usability design, spelutveckling and 5G teknologi. 

Intervju rekrytering, Q&A Jennifer Rebel
Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Executive Interim med Andreas Collin

Andreas har en bred bakgrund inom varumärkes­utveckling, marknadsföring, kommunikation och digitala transformationer. Han har mångårig erfarenhet som copywriter, strateg och marknadschef och har sedan 10 år tillbaka arbetat som Interim Executive inom branscher som IT, telekom, fastighet, läkemedel, energi och e-handel. Ofta i roller som CMO eller CCO.

 Vi har träffat Andreas för att höra mer om hur han ser på sin roll som Interimskonsult.

 

När är Executive Interim bästa lösningen?

I den här artikeln ger vi dig en introduktion till Executive Interim; vid vilka tillfällen du kan använda en Interimschef, hur en interimschef skiljer sig ifrån en anställd samt vilken kraft det finns i den specifika matchningen mellan en interimschef och ett uppdrag.

Intervju rekrytering, Q&A Jennifer Rebel
Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Dmatch möter Øistein Widding

Øistein Widding har rört sig inom tre huvudspår; Strategy Consulting, Investeringsverksamhet och Leadership & Talent.  Idag arbetar han på Altor Equity Partners med deras Talent och Leadership, med huvudfokus på investeringar och portföljbolag men också att utveckla Altor som organisation.

Vi har träffat Øistein och samtalat kring rekrytering.

Vi gästar podcasten Ratrace

Våra kollegor Rebecca och Anna gästar veckans avsnitt av Ratrace. Det blev ett spännande samtal om att se bortom CV, fokusera på personens potential och underlätta vinnande okonventionella matchningar.

Intervju rekrytering, Q&A Jennifer Rebel
Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Dmatch möter Åsa Murphy

Åsa har en bakgrund från ledande roller inom hotellvärlden, travel- och food tech. Hon har en tydligt entreprenöriell ådra med stark passion för att träffa nya människor, bland annat i rekryteringssammanhang.

Vi har träffat Åsa och samtalat kring rekrytering.

TechnoVision 2021 – technology trends in business

Capgemini har släppt sin TechnoVision Report för 2021.

Rapporten är bara tillgänglig på engelska. Klicka på länken nedan för att läsa rapporten i sin helhet. 

Intervju rekrytering, Q&A Jennifer Rebel
Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Dmatch möter Sofia Wingren

Sofia har en bakgrund som ledare inom utbildnings-, teknik- och mediasektorn. Hon har bland annat varit VD för Hyper Island, Sveriges främsta utbildningsbolag inom digital transformation och digital kompetens.

Vi har träffat Sofia och samtalat kring rekrytering.

Dmatch möter Amanda Lundeteg

Amanda är VD på stiftelsen Allbright som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. 

Vi har träffat Amanda och samtalat kring rekrytering. 

Intervju rekrytering, Q&A Jennifer Rebel
Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Dmatch möter Finn Persson

Finn har en lång bakgrund på McKinsey & Company som managementkonsult. Sedan 2010 är han medgrundare till Spintop Ventures, en Venture Capital-firma som i relativt tidiga skeden investerar i nya lovande techbolag. 

Vi har träffat Finn och samtalat kring rekrytering. 

Dmatch möter Per Thunberg

Under hösten kommer vi publicera korta intervjuer på temat rekrytering med intressanta profiler från vårt nätverk. Här möter vi Per Thunberg, Talent Acquisition Partner på Zound Industries. 

Intervju rekrytering, Q&A Jennifer Rebel
Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

WTEQ-Priset

Flera granskningar av Techsektorn visar att branschen har lång väg att gå vad gäller inkludering och jämställdhetsfrågor. Därför delar vi för första gången ut WTEQ-Priset. Med priset vill vi lyfta fram goda exempel som kan inspirera andra och på så sätt förbättra både inkludering och jämställdhet i hela Techbranschen.

Gå in och nominera den person eller organisation som du tror på genom att klicka på länken nedan:

Dmatch möter Åsa Liljequist Vasiljevic

Under hösten kommer vi publicera korta intervjuer på temat rekrytering med intressanta profiler från vårt nätverk. Här möter vi Åsa Liljequist Vasiljevic, People and Culture Manager på Karma. 

Intervju rekrytering, Q&A Jennifer Rebel
Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Dmatch möter Annika Ottosson

Under hösten kommer vi publicera korta intervjuer på temat rekrytering med intressanta profiler från vårt nätverk. Här möter vi Annika Ottosson, VD på Dr. Saeid AB. 

Dmatch möter Stefan Kulhanek

Under hösten kommer vi publicera korta intervjuer på temat rekrytering med intressanta profiler från vårt nätverk. Här möter vi Stefan Kulhanek, en gedigen försäljare och ledare inom Cloud tjänster och IT Outsourcing. 

Intervju rekrytering, Q&A Jennifer Rebel
Frågor kring rekrytering med CFO på Boozt

Dmatch möter Sandra Gadd

Under hösten kommer vi publicera korta intervjuer på temat rekrytering med intressanta profiler från vårt nätverk. Här möter vi Sandra Gadd, CFO på Boozt.

Dmatch möter Jennifer Rebel

Under hösten kommer vi publicera korta intervjuer på temat rekrytering med intressanta profiler från vårt nätverk. Här möter vi Jennifer Rebel, en meriterad ledare med passion för affärsutveckling i datadrivna miljöer.

Intervju rekrytering, Q&A Jennifer Rebel
Frågor och svar rekrytering

Dmatch möter Wilhelm Hamilton

Under hösten kommer vi publicera korta intervjuer på temat rekrytering med intressanta profiler från vårt nätverk. Här möter vi Wilhelm Hamilton, en meriterad ledare inom e-handel.

Dmatch möter Diana Selguson

Under hösten kommer vi publicera korta intervjuer på temat rekrytering med intressanta profiler från vårt nätverk. Först ut är Diana Selguson, en sann entreprenör.

Intervju med frågor kring rekrytering
Dmatch intervjuserie med frågor och svar kring rekrytering

Dmatchs intervjuserie

Sugen på inspiration? Signa då upp dig för vår intervjuserie. Under sensommaren/hösten kommer vi publicera en rad intervjuer på temat rekrytering med intressanta profiler från vårt nätverk.

Nätverket som vill göra skillnad

Det har gått inflation i nätverkande!

Att ha ett eget nätverk, i sociala mediekanaler eller i mötesform, är något många företag har. Problemet är att man i regel inte vet vem som är medlem i det egna nätverket. Man har en tro på att, ju fler medlemmar som finns i nätverket desto bättre är det. Man söker likes och bekräftelse genom sina inlägg och de nätverksträffar man arrangerar besöks oftast av samma personer om och om igen.

Nätverk som vill sticka ut: WTEQ verkar för jämställdhet
Most hyped tech trends 2019

Most Hyped Technology Trends for 2019

Everything a strategist needs to know. Our report helps strategy leaders make sense of the hype surrounding these technology trends and jump-start their market research and trend-sensing initiatives.

I en tid av konstant förändring behövs ledare som står ut när det skaver

Vi inspireras inte av perfektion och starka fasader, utan av dem som håller ihop trots misstag och motgångar. Det är en gammal föreställning att en ledare måste ha en perfekt yta, skriver Michaëla Berglund i en gästkrönika.

Hur man driver ledarskap under en tid av förändring

Ericsson Mobility Report - Special edition World Economic Forum

Digital infrastructure can make distance less relevant than ever. 5G is the backbone that can make it all work – driving economic value from enhanced mobile broadband to digital industry. That in turn will require an ecosystem of technology, regulatory, security and industry partners to deliver on the potential. Smart cities, Industrial IoT, virtual reality, autonomous transport and digital health are just some of the exciting prospects that can be made real with the support of the 5G ecosystem.

Ledande chefsrekryterare satsar på tech-industrin

Michaël Berglund AB, ett av de ledande Executive Search-företagen i Sverige sedan mer än 30 år, satsar nu på rekryterings- och interimstjänster för den snabbt växande tech-industrin. Det nya bolaget Dmatch AB är ett viktigt steg för nästa generation inom familjeföretaget som nu vill rekrytera och utveckla förebilder också inom tech.

Större behov av talanger och förebilder inom Tech-industrin
8 av 10 ledningsgrupper domineras av män. 1/4 av börsens bolag saknar kvinnor i ledningsgrupp

En spricka i glastaket, oktober 2018

Jämställda vindar blåser över börsen. För första gången krymper de ojämställda listorna, samtidigt som de jämställda bolagen brer ut sig över börsen. Antalet vd-kvinnor ökar i en aldrig förr skådad takt. Trots detta går det inte att blunda för att en fjärdedel av börsens bolag helt saknar kvinnor i ledningsgruppen. Åtta av tio ledningsgrupper domineras fortfarande av män.

What are the key digital trends in IT in 2018?

March 23, 2018 For customer-focused companies, the role of the IT department has never been more important. Last year, 2017, Econsultancy’s Digital Trends in IT report highlighted how cybersecurity and achieving a single customer view were two pressing priorities for leaders in the field.
Interim IT, Kompetens, rekrytering staffing, ICT
IT kompetensbrist, headhunting, rekrytering, executive search

IT-kompetensbristen – en rapport om den svenska digitala sektorns behov av spetskompetens

November 22, 2017 Den genomgripande digitalisering som pågår i Sverige och globalt har gjort att den digitala sektorn har blivit näringslivets starkaste tillväxtkraft. Nu hotas sektorns fortsatta utveckling av brist på spetskompetens. Ett underskott på i storleksordningen 70 000 personer med IT- eller digitalt relaterad kompetens befaras till år 2022.

Gartner Top 10 Strategic Technology Trends for 2018

October 3, 2017 Artificial intelligence, immersive experiences, digital twins, event-thinking and continuous adaptive security create a foundation for the next generation of digital business models and ecosystems.
Interim IT, Kompetens, rekrytering staffing, IT