Skalbar framgång: Ledarskapskompetenser för Tech Entreprenörer

För att nå framgång i den ständigt föränderliga tech-världen krävs mer än en briljant idé. Resan från idé till en blomstrande organisation är en utmaning som många inte lyckas fullfölja. Vad som särskiljer dem som verkligen lyckas är deras förmåga att leda, vårda och expandera sina organisationer på ett effektivt sätt. Luigj Aliqkaj och Sofie Ekström, masterstudenter vid Linköpings Universitet, har i samarbete med Dmatch och intervjuer av åtta framstående företagsledare lyckats identifiera centrala kompetenser som är avgörande inom ledarskap för tech-start-ups och scale-ups. Genom omfattande studier och intervjuer har Aliqkaj och Ekström författat ett White Paper om hur start-ups och scale-ups når framgång, som de nu delar med sig av. 

Ledarskap i tillväxtfasen: Lärdomar från framgångsrika tech-entreprenörer

Aliqkaj och Ekströms White Paper går djupt in i världen av ledarskapskompetenser och belyser de viktiga egenskaperna, kunskapen och beteendena som definierar framgångsrika tech-entreprenörer. Ännu viktigare är att studien avslöjar de unika kompetenser som krävs när organisationer går från start-ups till scale-ups. När arbetsstyrkan växer måste ledare skifta sitt fokus mot företagets struktur och medarbetares välmående.

I Aliqkaj och Ekströms White Paper får vi en inblick i avgörande strategier företag bör tillämpa när de växer. Det handlar exempelvis om att växla till en holistisk syn på företaget för att kunna fokusera på strategisk utveckling och strukturella förbättringar istället för operativa ansvarsområden. Aliqkaj och Ekströms går även in på ömsesidiga förtroenden mellan ledare och anställda, och hur det kan bana vägen för skalbara företag med robusta strukturer och strategier som leder till tillväxt och utveckling.

Oavsett om du är en blivande entreprenör som vill finslipa dina ledarskapsfärdigheter eller en erfaren ledare som vill lyfta din organisation, kommer insikterna från studien att bli en roadmap till framgång. 

Fyll i formuläret nedan för att få tillgång till Aliqkaj och Ekströms White Paper!