SustainLab, finalist WTEQ-Priset, accelererar för att hjälpa samhället ta ett grönt tigersprång

Under 2022 införs nya lagkrav och EU-regler som ökar kraven på transparens och jämförbarhet av hållbarhetsdata. I samband med det genomför SustainLab, ett av de hetaste startup-bolagen inom SustainTech, sin första emission och accelererar nu sin tillväxtresa.

 

2022, som är Tigerns år enligt den kinesiska kalendern, kommer med nya regulatoriska krav på redovisning, jämförbarhet och transparens gällande hållbarhetsdata. Det kräver ett grönt tigersprång i förändringsarbetet kring samhällets och näringslivets roll, samtidigt som det råder stor brist på kompetens. SustainLab, som digitaliserar och automatiserar arbetet med hållbarhetsdata tillsammans med paketerad hållbarhetskompetens, genomför nu sin första emission för att accelerera arbetet. Kapitaltillskottet går till att realisera nästa steg i bolagets utvecklingsplaner för att kunna ta ytterligare marknadsandelar.

– Vår affärsidé bygger på att automatisera det tidskrävande och manuella arbetet med att samla in och förädla hållbarhetsdata. På så sätt får företag möjlighet att väga in hållbarhetsaspekten i alla kritiska affärsbeslut, en utveckling som är absolut nödvändig idag. Som impactbolag frågar vi oss kontinuerligt hur vi kan skala upp vår påverkan ännu mer. Vi rekryterar fler vassa utvecklare och kollegor som hjälper oss göra verklig skillnad. Särskilt glada är vi över att investerarna ser på hållbarhet på samma sätt som SustainLab och att de går in med en långsiktig tanke, säger Maria Svantemark, VD och medgrundare.

I emissionen deltar Smarkit Invest och en rad affärsänglar med lång erfarenhet inom SaaS-området.

– Omställningen går alldeles för långsamt när det gäller att bygga ett mer hållbart samhälle. Vi är stolta över att investera pengar, men också över att bidra med vår tid och expertis i SustainLab, som är dedikerade att hjälpa samhället med det gröna tigersprånget. Vår tidigare erfarenhet från att utveckla skalbart, globalt beslutsstöd används nu för att för att bidra till att skapa en mer hållbar värld, säger Jeanette Anttila, VD på Smarkit Invest.

Om SustainLab:
SustainLab är en SaaS Sustainability Management-plattform som automatiserar insamling, bearbetning, analys och visualisering av hållbarhetsdata. I tillägg ges rekommendationer för ett förbättrat hållbarhetsarbete. Bolaget grundades 2020 av Maria Svantemark och Kamal Hakimzadeh och används idag av företag som delar visionen om att accelererat hållbarhetsarbete leder till både framgångsrika företag och en bättre planet.

Om Smarkit Invest:
Smarkit Invest är ett investmentbolag som investerar i bolag i tidig fas med en tydlig tillväxtagenda. Vårt engagemang innebär att vi tar en aktiv roll som ägare och rådgivare i våra bolag. Vi väljer att investera i entreprenörer och företag vars affärsidé stödjer FN:s Agenda 2030.

POLICY ON HANDLING OF INFORMATION

As a recruitment and staffing company, we collect information and data about you as a candidate. We handle all information and data in a safe and secure way to protect your integrity. Our working processes and IT-support systems are developed to comply with and strictly follow the requirements of the General Data Protection Regulation (GDPR). Please read more in Dmatch Privacy Policy.