AFTER WORK – KVINNLIGA STYRELSEMEDLEMMAR

 Vad krävs för att fler kvinnor ska inta ledande positioner i företagsstyrelser?

🍂 Välkomna till höstens första AW-event med WTEQ! 🍂

Den 9 november bjuder WTEQ in till en kväll full av insikt och inspiration på temat “Kvinnliga Styrelsemedlemmar”. Kom och ta del av en inspirerande kväll tillsammans med andra kvinnor som delar intresse för kvinnligt ledarskap, tech och jämställdhet.

Datum: Torsdag 9 November

Tid: Dörrarna öppnar 17:30, programstart 18:00

Plats: Strandvägen 5B, Stockholm

Under eventet kommer vi att gästas av Anna Tenstam, Therese Reuterswärd och Regina Sipos, tre kvinnor som är engagerade i styrelser. Anna, Therese och Regina kommer att diskutera och fokusera på det viktiga ämnet “Kvinnliga Styrelsemedlemmar”. Vi är otroligt glada att få äran att gästas av dessa framgångsrika kvinnor, som kommer att ge oss insiktsfulla perspektiv på kvinnors roll i styrelser och vikten av jämställdhet i företagsvärlden – både nationellt och internationellt.

Vi kommer även gästas av Allbright som kommer att diskutera och reflektera över deras senaste rapport, som tydligt belyser den nuvarande situationen i svenska företagsvärlden. Rapporten avslöjade att 57 procent av börsbolagens styrelser inte är jämställda, en indikation på det arbete som återstår för att uppnå jämställdhet inom näringslivet.

Kom som du är eller ta med dig en vän eller kollega som du tror skulle uppskatta samvaron i WTEQ. Antalet platser till eventet är begränsat, så se till att säkra din plats redan nu genom att fylla i formuläret nedan. Vi ser fram emot att träffa er och dela en minnesvärd och inspirerande kväll tillsammans!

Begränsat antal platser, först till kvarn!

Fyll i informationen nedan för att registrera dig till eventet.

POLICY ON HANDLING OF INFORMATION

As a recruitment and staffing company, we collect information and data about you as a candidate. We handle all information and data in a safe and secure way to protect your integrity. Our working processes and IT-support systems are developed to comply with and strictly follow the requirements of the General Data Protection Regulation (GDPR). Please read more in Dmatch Privacy Policy.